Sağlık

Meyve yedikten sonra su içmemeniz için 5 neden

Hayatımızda su tüketimi ile ilgili pek çok cevaplanmamış soru var. Su içmek için âlâ bir vakit nedir? Kaç litre su kâfi olur ve öğün ortalarında su içmek yanlış mıdır? Meyve yedikten çabucak sonra su içmenin de tavsiye edilmediğini biliyor muydunuz?

Meyve yediketen çabucak sonra su içmenin tavsiye edilmediğini bilmelisiniz. Zira sindirimi yavaşlatabilir ve öteki sıhhat problemlerine neden olabilir. Meyveler kelam konusu olduğunda, meyvelerden sonra içme suyu, sulu oldukları ve aslında yüksek bir su içeriği kaynağı oldukları için inançlı kabul edilmez. Bu nedenle su ile birlikte tüketilmemelidir, aksi halde sıhhat sıkıntılarına yol açabilir. İşte, meyve yedikten sonra su içtiğinizde bedeninizde olanlar;

1. MİDE KRAMPLARINA NEDEN OLABİLİR

Meyveler çok fazla şeker ve maya içerir. Yedikten çabucak sonra su içmek mide asitlerinizi sulandırır. Bu durum, mayanın gelişebileceği bir ortam yaratır, yani, midede gaz birikmesine neden olan karbondioksit ve alkol üretimine neden olur.

2. BEDENİN PH DÜZEYİNİ ETKİLEYEBİLİR

Bilhassa karpuz, kavun, salatalık, portakal ve çilek üzere yüksek su içeriğine sahip meyveleri yedikten sonra su tüketmek, sindirim sisteminin pH düzeyini (asitlik yahut alkalilik seviyeleri) bozar. Bunun nedeni, yüksek su içeriğine sahip meyvelerin midenizi daha az asidik hale getirerek pH düzeylerini bozabilmesidir.

3. SİNDİRİMİ YAVAŞLATABİLİR

Meyveleri yedikten sonra sudan kaçınılmalıdır, zira bu kombinasyon midedeki emilim ve sindirim sürecini engelleyerek asitliğe neden olabilir. Bu nedenle kimi beşerler meyve yedikten sonra mide bulantısı hissederler. Meyve yedikten sonra en az bir saat su içmeniz önerilir.

4. MİDE SUYUNU SEYRELTİR

Meyveleri yedikten en az bir saat sonra su içmelisiniz. Bunun nedeni yemekten çabucak sonra içme suyunun mide suyunu ve sindirim için gerekli sindirim enzimlerini sulandırmasıdır. Mide suyunun seyreltilmesi, mide ekşimesine ve asitliğe neden olabilen sindirim enzimlerinin salgılanmasını azaltır.

5. KAN ŞEKERİNİZ YÜKSELTİR

Meyve yedikten sonra su içmek sindirimi yavaşlatır ve sistemde çok fazla sindirilmemiş besin bırakır. Bu, yağa dönüştürülür ve insülinde bir artışa neden olur. Kan şekeri düzeylerini yükseltebilir ve diyabet ve obeziteye yol açabilir.

Bu nedenle bilhassa narenciye ve su içeriği yüksek meyveleri tükettikten sonra su içmekten kaçının. Bir bardak suya uzanmadan evvel kendinize bu meyveleri sindirmek için en az yarım saat ile bir saat ortası verin.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu