Ekonomi

Hataylı bayanlar, en acı biberden ‘Aşk reçeli’ yapıyor

Samandağ Belediyesi’nin “Samandağ Bayan Teşebbüsü Üretim ve İşletme Kooperatifi” tarafından üretimine başlanan biber reçelinin Türkiye geneline tanıtılması hedefleniyor. Bayan teşebbüsçü Gönül Dağ tarafından üretilen acısı ile tanınan biberden üretilen “Aşk Reçeli” de sunduğu farklı tadı ile ilgi çeçiyor.

ACI BİLERDEN YAPILAN AŞK REÇELİ

Reçeli hem acı hem de tatlı biberden yaptıklarını söyleyen Dağ, “Biberlerimizi yıkayıp ince ince doğradıktan sonra şekerle bir arada tencereye koyuyoruz. İki saat bir müddet bekledikten sonra, suyunu bırakıyor. Onu suyu ile birlikte kaynatıyoruz, kıvamını aldıktan sonra hazır hale geliyor. Piştikten sonra onu kavanozlara doldurup, havasını alıp satışa hazır hale getiriyoruz. Bu reçelin özelliği acı biber ile yapılmasıdır.” dedi.

“GÜZEL BİR LEZZET ORTAYA ÇIKTI”

Bayan girişimcilere dayanak vererek onların iş hayatına dahil olması için imkan tanıdıklarını söyleyen Kooperatif Lideri Yeliz Beyaz, son devirlerde ünlenen Samandağ biberi ile reçel yapmaya karar verdiklerini ve hoş bir lezzeti ortaya çıkardıklarını söyledi.

“KATKI UNSURU YOK”

Reçelin doğal olduğu ve hiçbir halde katkı unsuru kullanmadıklarını belirten Beyaz, “Kadınlarımızla birlikte tarladan biberlerimizi topluyoruz. İmalathanemizde profesyonel mutfağımızda Samandağ biberi ile yapılan büsbütün katkısız doğal biber reçelimizi üretiyoruz. Doğal katkısız kendi suyunda pişiyor. Hem acı hem de tatlı bir reçelimiz bu yüzden ismine ‘Aşk Reçeli’ diyoruz.” dedi.

“ÜRÜNLER ÇOK İLGİ GÖRÜYOR”

Üretim meskeninde 100’e yakın eser bulunduğunu ve bu eserlerinin tamamının “Gastro Köy” markası ile satışını yaptıklarını söyleyen Beyaz, “Türkiye’nin her yerine kargo yoluyla gönderebiliyoruz.” dedi.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu